word dakboer
Word dakboer op de grootste dakboerderij van 't stad en leer onder professionele begeleiding groenten, kruiden, fruit en tomaten telen, vissen en kippen verzorgen, kweken op hooibalen,... De oogst wordt gedeeld met alle dakboeren. De nadruk ligt niet op de opbrengst, maar wel op het samen tuinieren, leren en experimenteren. Verder is er een keukentje, pizza-oven, banken en tafels. Jouw gedeelde tuin midden in de stad!
HOE WERKT HET?
INSCHRIJVEN
Onderaan deze pagina kan je je inschrijven op onze wachtlijst. Dan contacteren we jou van zodra je kan deelnemen aan het eerstvolgende startmoment in februari, maart, april, oktober of november. Deelname is verplicht om te kunnen starten als dakboer. Tijdens het startmoment krijg je alle info mee over onze werking. Je beslist nadien of je effectief van start gaat als dakboer.
Je lidmaatschap bedraagt 50 euro per maand. Je kan je lidmaatschap delen met max. 1 volwassene, kinderen tot 18 jaar doen gratis mee. Je inschrijving is definitief na betaling van het voorschot van 3 maanden (150 euro).
Na de eerste drie maanden kan je je lidmaatschap opzeggen telkens in de eerste helft van de voorafgaande maand.
Je kan enkel als particulier dakboer worden. Voor professionals gelden andere afspraken mbt toegang tot de dakboerderij.
LEREN
Elke twee weken is er een 'dakklap'. Dit zijn onze leermomenten, begeleid door onze professionals Bram en Elke. Tussendoor zijn er de 'daktravaks' van onze ervaren peters en meters. Jouw deelname aan onze activiteiten is vrijblijvend.
Verder kan je ook alleen aan de slag. Je kan op onze online community de handleidingen raadplegen of raad vragen aan je mede-dakboeren.
TUINIEREN
Al doende leer je het meeste en vele handen maken licht werk... We verwachten dat elke dakboer minstens 12 uur per jaar actief meedoet aan het tuinieren.
Er is een gemeenschappelijk zaaischema dat loopt van februari tot eind oktober. Er zijn doorheen het seizoen vaste taken zoals water geven, onkruid wieden, kippen en vissen verzorgen, compost keren, ... Deze verdelen we via beurtrollen of doen we samen tijdens onze activiteiten.
De oogst wordt gedeeld onder alle dakboeren. De dakboerderij is te klein om voor alle dakboeren in hun dagelijkse groentebehoefte te voorzien.